Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Kerkklok Vitus op hol geslagen

Algemeen

BLARICUM - De klok van de Vituskerk heeft vanaf 5.00 uur behoorlijk van zich laten horen. Inwoners hebben er van wakker gelegen; de klok sloeg vrijwel continu achter elkaar door. Inmiddels heeft koster Paul Kaarsgaren de klok het zwijgen opgelegd.

Pastor Andrea Geria bevestigt inderdaad dat er problemen met de kerkklok zijn en dat dorpsgenoten hem daarop attent hebben gemaakt. Ook Maciej Sendecki, tot een half jaar terug pastor in de katholieke kerk aan de Kerklaan, werd uit zijn bed gebeld.

Kaarsgaren is uren beziggeweest om de klok stil te krijgen. Dat lukte hem rond 9.00 uur. Inmiddels is de armatuur ook open en is het wachten op de klokkenmaker. Komt die vandaag nog? "Ik hoop het wel." De Blaricummer is er zelf - hoewel hij vlakbij woont - niet wakker van geworden. Gisteravond zette hij het alarm er nog op. "Toen was er nog niets aan de hand." Hij weet niet zeker hoe het komt dat de klok op hol is geslagen, maar hij heeft wel een vermoeden. In verband met verbouwingen aan de koffiekamer en de sacristie zijn een elektricien en aannemer aan het werk. Mogelijk ligt de oorzaak bij hun werkzaamheden. Het boardplafond in beide vertrekken wordt vervangen door gips en de koffiekamer wordt tevens voorzien van twee lichtkoepels, licht Kaarsgaren de werkzaamheden toe.










































































































Uit de krant