Annejet van der Zijl.
Annejet van der Zijl. Foto: PR

Auteur Annejet van der Zijl komt naar Laren

Algemeen

LAREN - "En ja hoor, het is ons weer gelukt. Annejet van der Zijl, auteur van het Boekenweekgeschenk van dit jaar, vereert ons met een bezoek tijdens de Boekenweek. Ivan Borghstijn, duizendpoot met verschillende functies binnen het boekenvak, zal haar interviewen over het door haar geschreven geschenk: Leon en Juliette", vertelt Kirsten van de Larense Boekhandel trots.

Kaarten á 10 euro (inclusief een drankje in de pauze) zijn verkrijgbaar in de winkel aan de Naarderstraat 5. Het gesprek vindt dinsdag 10 maart plaats in de Johanneskerk, eveneens aan de Naarderstraat, en begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur).

Meest gelezen

Annejet van der Zijl is één van de bekendste en meest gelezen schrijvers van Nederland. Ze schreef tot dusver zes non-fictieboeken en (samen met echtgenoot Jo Simons) één fictieboek, die alle bestsellers werden. Voor haar totale oeuvre ontving ze onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Heel blij

Van der Zijl: "Ik ben heel blij dat ik het Boekenweekgeschenk 2020 mag schrijven. Net toen dit ter sprake kwam, was ik me aan het verdiepen in een Amerikaans-Nederlandse liefdesgeschiedenis in tijden van onderdrukking en slavernij, de 19de eeuw dus. Ik ben er inmiddels voor naar Amerika geweest en het is inderdaad een uitzonderlijk verhaal dat me bij uitstek geschikt lijkt voor het brede en hopelijk ook nieuwe publiek dat ik met dit geschenk wil bereiken. Daarbij heb ik natuurlijk zin in de feestweek zelf. Sinds ik boeken maak ben ik al zoveel lieve collega’s, boekenvakkers en enthousiaste lezers tegengekomen; ik hoop ze tijdens de Boekenweek allemaal om me heen te hebben."

Geschenk

In de Boekenweek, die van 7 tot 15 maart plaatsvindt, ontvangen klanten het Boekenweekgeschenk gratis bij aankoop van 15 euro aan Nederlandstalige boeken.

Uit de krant