Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Coronavirus: vierde besmetting in Gooi en Vechtstreek

Zorg

LAREN - Opnieuw is een inwoner van 't Gooi en de Vechtstreek besmet met het coronavirus. Dit keer gaat het om een 58-jarige man uit Huizen. Daarmee staat de teller in deze regio nu op vier. 

De man is eveneens op vakantie geweest in Noord-Italië. Het is zeer waarschijnlijk dat hij het virus daar heeft opgelopen. Hij verblijft met ziekteverschijnselen in thuisisolatie. Ook zijn echtgenote verblijft met klachten thuis. Er zijn geen kinderen bij betrokken. Eerder deze week werd bekend dat twee mannen uit Naarden en één uit Blaricum besmet waren geraakt

Contactonderzoek
GGD Gooi en Vechtstreek is een contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de man uit Huizen tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad. Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij ook gevraagd om binnen te blijven en worden zij eventueel getest op het coronavirus.

Alertheid 
De GGD en het RIVM blijven alert op mogelijke nieuwe besmettingen. Mochten er nieuwe gevallen worden gevonden, dan past de GGD hetzelfde protocol toe: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt en zijn/haar contacten. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich kan verspreiden.

Uit de krant