Jo van Gogh-Bonger
Jo van Gogh-Bonger Foto: Vincent van Gogh Stichting
afgelast

Bieb-leden met korting naar lezing in Singer

Algemeen

LAREN - Leden van de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum kunnen zondag 15 maart met korting naar een lezing over Jo van Gogh-Bonger in Singer Laren. Op de website van de 100-jarige Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum is via de agenda een speciale promotiecode te vinden.

De lezing is een samenwerkingsverband van de jubilerende bibliotheek, Singer Laren en het Van Gogh Museum. Hans Luijten, senior-onderzoeker bij het Van Gogh Museum, vertelt over het schoonzusje van Vincent van Gogh naar aanleiding van zijn vorig jaar verschenen biografie Alles voor Vincent: het leven van Jo van Gogh-Bonger.
Ir. Vincent Willem van Gogh, zoon van Jo Bonger, was in de jaren 30 van de vorige eeuw de bestuursvoorzitter van de in 1920 opgerichte Bibliotheek Laren-Blaricum, die dus in 2020 haar eeuwfeest viert. Tevens was hij de eerste voorzitter van de in 1969 opgerichte Stichting Vrienden van de Bibliotheek Laren-Blaricum. Hij deed de stichting het schilderij Kerkgang te Laren van zijn stiefvader Johan Cohen Gosschalk cadeau. Het schilderij hangt nu in het Brinkhuis in Laren.

Uit de krant