Burgemeester Nanning Mol.
Burgemeester Nanning Mol. Foto: Gemeente Laren

Burgemeester van Laren komt met persoonlijk bericht

Algemeen

LAREN - Burgemeester Nanning Mol komt met een persoonlijk bericht, waarin hij zegt dat we leven in 'roerige tijden'. "We merken allemaal de effecten van de landelijke maatregelen tegen het coronavirus. Heel Laren is donderdagmiddag in actie gekomen. We schrappen evenementen, zeggen afspraken af en beperken het sociale contact. Ik heb grote waardering voor het snelle en kordate optreden van al onze inwoners en organisaties die er samen voor zorgen dat de maatregelen snel opgevolgd zijn. We werken samen om de verspreiding van het virus te beheersen."

Hij vraagt ook goed op elkaar te passen. "Dat we het contact met elkaar nu beperken, doen we om te voorkomen dat we elkaar besmetten. Dat wil niet zeggen dat we er niet voor elkaar kunnen zijn. Juist nu moeten we op elkaar passen. Onze ouderen, die extra kwetsbaar zijn en door de maatregelen eenzamer worden, kunnen onze hulp gebruiken. Even een extra tas boodschappen meenemen voor de buurvrouw is iets wat we allemaal kunnen doen. En elkaar wat vaker bellen om te vragen of alles goed gaat is ook een kleine moeite."

Voor de mensen 'die het moeten doen' neemt de burgervader zijn petje af. "De mensen die werken in de zorg hebben het nu extra druk. Dat geldt ook voor de mensen bij de politie, brandweer en andere belangrijke beroepsgroepen die waken over onze gezondheid en veiligheid. Laten we trots zijn op al onze hulpverleners die juist nu keihard werken. Ondanks alle beperkingen blijft de samenleving draaien. Dat geldt ook voor de gemeente. De BEL Combinatie blijft voor iedereen bereikbaar en beschikbaar. Weliswaar in aangepaste vorm."

Op de website laren.nl staat u precies hoe inwoners hun gemeente kunnen bereiken. Daar staat ook informatie over de maatregelen tegen het coronavirus. Voor vragen over de gezondheid kan gebeld worden met de GGD Gooi en Vechtstreek op telefoonnummer 035-6926400. Voor vragen over het nieuwe coronavirus (COVID-19) kunt u bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800- 1351 tussen 08.00 en 20.00 uur.

Uit de krant