Cathelijne en haar dochter Noa.
Cathelijne en haar dochter Noa. Foto: Robert Elsing

Zzp'er Cathelijne Gieske zit even zonder werk

Mensen

BLARICUM/HUIZEN - Zzp'er Cathelijne Gieske (39) runt theaterschool Theater Eigenwijs in Dorpshuis de Blaercom. Het complex aan de Schoolstraat 3 is sinds vrijdag als gevolg van het coronavirus helemaal dicht. Daarnaast werkt ze als zelfstandig ondernemer in de functie van actrice, theatermaker en docent/coach. "Op dit moment zijn al mijn werkzaamheden geannuleerd."

Dat betekent dat haar werk voor de Holland Opera als kunstvakdocent en voor de Politie Academie als trainingactrice stilliggen. Gelukkig gaat de betaling (deels) door. "Verder werk ik als balletdocent voor verschillende danscholen in de regio, maar die betalen niets uit."

Failliet

De alleenstaande moeder uit Huizen verwacht dat ze de komende weken wel overleeft, maar 'als het langer duurt ben ik failliet'. Haar 11-jarige dochter zit in groep 8 en baalt dat ze drie weken niet naar school mag. "Ze wil aan de musical werken!" Het seizoen voor de musicalschool is nog niet voorbij. "De leerlingen hebben al aangegeven op locatie door te willen gaan met de lessen. Op de hei ofzo. Misschien doe ik dat wel, mits het mooi weer is." Moeder en dochter hopen allebei vanaf 6 april weer aan de bak te kunnen.

Echte paniek

Ze begrijpt de drastische kabinetsmaatregelen om het coronavirus de kop in te drukken hartstikke goed, maar: "Van zo'n Wiebes krijg ik pas echte paniek." In de tussentijd maken Gieske en haar dochter zich nuttig. "Ik ga de komende dagen m'n belastingaangifte doen, veel wandelen met de hond en ik heb m'n dochter beloofd dat we haar kamer gaan transformeren voor de middelbare school. Dus daar gaan we dan maar wat eerder mee van start", besluit ze positief.

Uit de krant