Désirée Niekus in de tandartspraktijk.
Désirée Niekus in de tandartspraktijk.

Tandartsassistente Désirée Niekus vindt supermarktomgeving 'gevaarlijker'

LAREN - Désirée Niekus is VVD-raadslid, maar werkt óók als tandartsassistente bij tandarts Sanders en Vogels/Havenga aan de Eemnesserweg. Ze ging vandaag gewoon naar haar werk. "Mensen hebben zich wel afgemeld omdat ze op reis zijn geweest en verkouden zijn, maar de patiënten blijven gewoon komen. Er waren ook nog eens vier noodgevallen."

In de loop van de dag veranderde dat beeld overigens wel. Er kwamen meer afzeggingen, waardoor er 'gaten' in de planning vielen. "En de receptioniste is zojuist gestart met het afbellen van de patiënten." Verschillende mondzorgkoepels adviseren dit aan hun leden na overleg met het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. "Afspraken voor het plaatsen van een burg of kroon blijven wel staan, en mensen kunnen bij ons terecht voor spoedgevallen, zoals afgebroken kiezen en kapotte vullingen." De praktijk blijft voorlopig open voor vragen van mensen, en bij pijn worden zij gerustgesteld en indien nodig geholpen.
Zelf is Niekus niet bang voor het virus. "Ik ben gezond en draag een mondkapje. Wij vragen onze patiënten wel of zij symptomen hebben." Zelf vindt ze de supermarktomgeving 'gevaarlijker'. Voor wat betreft de politieke zaken heeft Niekus het rustig; alle vergaderingen zijn voorlopig stopgezet.

Meer berichten