Wethouder Sven Lankreijer stopt ermee.
Wethouder Sven Lankreijer stopt ermee. Foto: Bob Awick

Wethouder Sven Lankreijer legt functie neer

Algemeen

EEMNES - Na bijna vier jaar wethouder van Eemnes te zijn geweest, heeft Sven Lankreijer (PvdA) besloten met ingang van 23 maart aanstaande te stoppen. De afgelopen periode had hij niet meer het gevoel de kwaliteit te kunnen leveren die hij zelf nastreeft.

Sven Lankreijer: "Ik heb daarom besloten ruimte te bieden aan een opvolger, die met een frisse blik Eemnes nóg mooier kan maken dan het al is. Ik heb mijn beslissing weloverwogen genomen en kwam tot de conclusie dat als ik stop, nu het juiste moment is. Dit omdat mijn opvolger dan nog voldoende tijd heeft tot de verkiezingen om het wethouderschap volop naar eigen inzichten vorm te geven."

Bijzonder trots

Lankreijer heeft zich de afgelopen vier jaar onder meer ingezet voor de energietransitie, het Huis van Eemnes, de woonvisie en voor de start van budgetcoaches. "Allemaal zaken waar ik bijzonder trots op ben dat ik deze met alle betrokkenen heb kunnen realiseren." De PvdA fractie beraadt zich op een opvolger.

In verband met de bijzondere situatie vanwege het coronavirus (COVID-19) zal het officiële afscheid van wethouder Lankreijer op een later moment plaatsvinden.

Uit de krant