Afbeelding
Partnerbijdrage

Dit zijn de meest gewilde zakenauto’s van Nederland

Algemeen

Welke auto’s zijn de meest gewilde zakenauto’s van Nederland? Autoweek onderzocht dat door te kijken naar de meest geleasede auto’s van het afgelopen half jaar. Zij bekeken daarbij alleen de auto’s in het zakelijke segment. Dit zijn momenteel de 10 meest gewilde zakenauto’s van Nederland: 

1. Tesla Model 3
2. BMW 3-serie
3. Volvo V60
4. Volvo XC40
5. BMW i3
6. Audi A4
7. BMW 5-serie
8. Volkswagen Passat
9. Alfa Romeo Giulia
10. Jaguar I-Pace

Tesla model 3 meest geleasede zakelijke auto

De Tesla model 3 spant de kroon in de lijst en dat in niet voor niets. De model 3 werd in 2019 namelijk massaal aangeschaft als financial lease door zakelijke rijders en was tevens de bestverkochte auto van Nederland. Wel zijn de verkopen in 2020 sterk afgenomen, dit heeft onder andere waarschijnlijk te maken met het stijgen van de bijtelling van 4% naar 8%. Ook kwam de model 3 in 2019 in Nederland voor het eerst op de markt wat voor een grote verkoopimpuls heeft gezorgd.

Elektrische auto’s steeds populairder onder ondernemers

BMW en Volvo behouden hun imago als zakelijke automerken door de rest van de top 5 te bezetten. Opmerkelijk is dat Mercedes-Benz geen auto’s in de top 10 heeft weten te krijgen.

Het valt ook op dat de BMW i3 op nummer 5 terug te vinden is. Hoewel de auto niet een klassieke zakelijke uitstraling heeft is deze toch erg populair onder zakelijkere rijders. De redenen hiervoor is waarschijnlijk dat de i3 een elektrische auto is en daarmee erg aantrekkelijke financiële voordelen heeft. Ook de hekkensluiter van Jaguar is volledig elektrisch en daarmee staan er 3 elektrische auto’s in de top 10. 

Dit loopt parallel met de trend dat elektrische auto’s steeds populairder worden. In 2020 komen er meer elektrische auto’s op de markt dan ooit. De top 10 meest geleasede zakenauto’s zou er aan het eind van dit jaar dus volledig anders uit kunnen zien.

Uit de krant