Wilma de Boer-Leijsma - hier samen met hond Luca - keert terug in de Eemnesser politiek.
Wilma de Boer-Leijsma - hier samen met hond Luca - keert terug in de Eemnesser politiek. Foto: PR

Wilma de Boer-Leijsma keert terug in lokale politieke arena

Algemeen

EEMNES - Wilma de Boer-Leijsma keert terug in de Eemnesser politiek. Ze wordt in de eerstvolgende raadsvergadering voordragen als opvolger van vertrekkend wethouder Sven Lankreijer. De Eemnesserse zal haar functie als Statenlid neerleggen na haar benoeming als wethouder van Eemnes. Hiermee is de plek van Lankreijer - per 23 maart - vlot ingevuld. Hij maakte zijn vertrek afgelopen dinsdagmorgen kenbaar.

De Boer-Leijsma was in de periode 2010-2019 fractievoorzitter van de PvdA in Eemnes en het afgelopen jaar Statenlid voor haar partij in de Provincie Utrecht. Hierdoor beschikt zij over ruime politieke ervaring en bovendien is zij goed op hoogte van de belangrijkste aandachtsgebieden in Eemnes. In haar werkzame leven heeft De Boer-Leijsma verschillende functies in de communicatie vervuld, met specialismen in strategische-, corporate- en crisiscommunicatie, en was zij programmamanager bij een opleidingsinstituut. Zij werkt altijd vanuit een heldere visie en weet mensen daar goed bij te betrekken.

Loyaliteit

"Het is te waarderen dat Wilma weer terugkomt naar Eemnes. Dat zegt iets over haar motivatie en loyaliteit naar ons dorp", licht fractievoorzitter Marcus van den Brink toe. "Wilma is een betrokken mens, een harde werker en zij beschikt over kwaliteiten die we nodig hebben. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we zo snel al met een adequate nieuwe wethouder kunnen komen, waardoor de continuïteit in het bestuur van Eemnes gewaarborgd is."

Sociale onderwerpen

De Boer-Leijsma krijgt een portefeuille met veel sociale onderwerpen zoals volkshuisvesting, jeugdzorg, onderwijs, sport- en verenigingsleven, de bibliotheek en kunst en cultuur. Onderwerpen waar zij zich ook in haar periode als fractievoorzitter mee bezig hield. Daarnaast vallen milieu, klimaatbeleid en duurzaamheid in haar portefeuille en hierin heeft zij zich het afgelopen jaar binnen de Staten van Utrecht bekwaamd.

Uit de krant