Erik Joosen en Marita Steenbeek.
Erik Joosen en Marita Steenbeek. Foto: Archieffoto: Bob Awick

Ondernemers Het Vitus starten doneeractie om na 'corona' het leven te vieren

Algemeen

BLARICUM Om de coronacrisis ook financieel het hoofd te bieden zijn Marita Steenbeek van Erik Joosen van Het Vitus vandaag een doneeractie gestart. Er zijn al twintig donaties - samen 650 euro - binnen.

Dat alle horeca de deur moet sluiten, is een grote aderlating; voor alle horecaondernemers. "Alle feesten, activiteiten, vergaderingen en verjaardagen zijn tot en met (minstens) 6 april geannuleerd. Ook voor na die datum ontvangen wij veel afzeggingen. Wij hoeven jullie niet uit te leggen dat dat grote financiële gevolgen heeft", zeggen de ondernemers uit Blaricum. "Zware tijden en een dure grap", was de eerste reactie van Joosen toen zondag de kabinetsmaatregelen bekend werden gemaakt.

Het financiële leed proberen de Blaricummers te verzachten door nu geld in te zamelen om straks - als het sociale leven weer normaal is - een feest te geven. "Doe nu een donatie van 25 euro (meer of minder mag ook), dan organiseren we later een knalavond. Wij zorgen dan voor muziek en hapjes en de entree is gratis voor de donateurs. Jullie krijgen voor die 25 euro munten die jullie kunnen inleveren bij de bar. We gaan dan goed vieren dat we dit met zijn allen overleefd hebben! Lang leve Blaricum!"

Uit de krant