Afbeelding
Foto: PR
update

Feestcomité Eemnes vlagt; veel Eemnessers haken aan

Algemeen corona

EEMNES - Na het applaus en het luiden van de klokken om iedereen in deze bizarre coronatijd een hart onder de riem te steken, heeft het Feestcomité Eemnes gisteravond op de Laarderweg en Wakkerendijk de Eemnesser vlag opgehangen.

"Om onze steun aan iedereen te betuigen. Het is tijd voor aanpassing en dit zullen we met elkaar moeten doen, samen staan we sterk", aldus voorzitter Jeroen de Wit. "Op dit ogenblik zitten we in een periode waarin wat gewoon was, in één keer niet meer zo vanzelfsprekend is. Een tijd waar ons als burger gevraagd wordt zich te schikken in en te leven naar (tijdelijke) aangepaste regels. Niet meer alleen 'ik’ denken, maar nu juist ook ‘wij’ denken!"

De actie kan op veel steun rekenen, want inmiddels hebben vele inwoners ook de Eemnesser vlag uitgehangen. Via de website www.historischekringeemnes.nl kan de vlag voor 13,50 euro inclusief bezorgkosten besteld worden. Deze wordt per omgaande thuis afgeleverd. De thuishaven van HKE is tot en met 6 april gesloten. "Een prachtige actie van het Feestcomité om de Eemnesser vlag uit te hangen als teken van verbondenheid", zegt Liesbeth Lemckert, voorzitter van de Historische Kring Eemnes.

Update

Blaricummer Frans Ruijter komt met oproep aan zijn mede-inwoners om ook de vlag in top te hijsen. "Wat zal het het mooi zijn om in navolging van onze goede buurgemeente Eemnes ook de gemeentevlag massaal uit te steken. Als teken van saamhorigheid en verbondenheid. Ik reken op jullie." Ruijters verzoek kan op steun rekenen. Vanaf morgen wappert ook de Blaricumse vlag in volle glorie. Het idee komt van inwoonster Mieke Bakker. Haar initiatief wordt omarmd.

Geen vlag?

Blaricummers Ramona Beemsterboer en Aimée Brendel sluiten zich graag aan bij het initiatief. "Helaas heb ik geen vlag, maar ik kan deze wel bestellen", zegt Beemsterboer. "Het is handiger om meer vlaggen tegelijkertijd te bestellen. Dit weekend inventariseer ik de bestellingen en maandag heb ik contact met de fabrikant, dan weet ik ook meer over de kosten. De verzendkosten zijn eenmalig voor mijn rekening. Heb je interesse, stuur me een PB en ik stuur je een tikkie. Als ze binnen zijn komt Aimée Brendel ze langsbrengen (op gepaste afstand 😉)."

Bij Mieke Bakker en Anne-Marie Kennis wappert de vlag sinds vandaag.

Uit de krant