Foto: Ewald van Vlijmen
corona

Supermarkten op zondag tijdelijk langer open

LAREN/BLARICUM - De supermarkten mogen van de gemeenten Laren en Blaricum in verband met het coronavirus op zondag - van zondag 22 maart tot en met 6 april - langer open zijn. Ook gelden er verruimde tijden voor het laden en lossen. In Eemnes blijven de openingstijden op zondag onveranderd, omdat de supermarkten daar al ruimere openingstijden hanteren.

Normaal gesproken zijn de supers in Laren en Blaricum op zondag van 12.00 tot 18.00 uur open; nu mag dat tussen 9.00 en 20.00 uur. "Om het aantal bezoekers in deze tijden van het coronavirus zo veel mogelijk te spreiden en daarmee het risico op nieuwe besmettingen te voorkomen", aldus de gemeenten. "Hierin hebben supermarkten een keuzevrijheid. Of er ook gewijzigde openingstijden van maandag tot en met zaterdag gelden (denk aan een speciaal uurtje voor 70-plussers), verschilt per supermarkt.

Laden en lossen

Ook zijn de tijden voor het laden en lossen aangepast. Het laden en lossen van goederen is tijdelijk op zondag toegestaan vanaf 8.00 uur (in plaats van 13.00 uur). Op maandag tot en met zaterdag is dit toegestaan vanaf 6.00 uur (in plaats van 7.00 uur). Dankzij deze verruiming worden vakkenvullers minder blootgesteld aan contact (en dus besmettingsgevaar) met bezoekers.

Meer berichten