Foto: PR
corona

Politie en handhavers moeten mensen wijzen op social distancing

BEL - De coronamaatregelen zijn een bijna een week terug ingegaan, het zonnetje schijnt en de verleiding is groot om naar buiten te gaan en dat gebeurt dan ook massaal.

Naast de gemeenten geven ook het Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten aan dat het druk is in de Gooise natuur en dat social distancing in de soep loopt. Ook zij roepen de natuurliefhebbers dringend op om vooral thuis te blijven. "We snappen dat dit geen leuke boodschap is maar wel nodig", meldt Natuurmonumenten.

Om 11.29 uur ging er een NL Alert uit van de Rijksoverheid om Nederlanders weer de grens van anderhalf meter afstand van elkaar te bewaken in verband met besmetting van het coronavirus. Omdat velen er toch op uitgaan en foto's/video's op social media laten zien dat de richtlijnen genegeerd worden, is de stelling dat 'we' elkaar een volledige lockdown in helpen. De burgemeesters van Zandvoort, Bloemendaal en Noordwijk hebben al opgeroepen niet naar het strand te komen en thuis te blijven.

Theo Reijn, wethouder in Eemnes: "Onbegrijpelijk dat sommige mensen het nu nog steeds niet serieus nemen. Onverantwoord gedrag! Ik snap ook helemaal niet waarom mensen nu ineens massaal naar de bouwmarkt of vuilstort gaan."

Meer berichten