Met testkarren wordt in de gemeenten gewezen op de anderhalve meter afstand die we tot elkaar moeten houden.
Met testkarren wordt in de gemeenten gewezen op de anderhalve meter afstand die we tot elkaar moeten houden. (Foto: © Bob Awick )
corona

Markt in Eemnes en Laren gaat door

LAREN/EEMNES De markt in Laren en Eemnes gaat door. "In Eemnes niets aan de hand, de ruimte is er. In Laren gaan we breder uit elkaar staan", zegt woordvoerder Eric de Graaf.

"Ik moet zeggen dat de klanten zich ook keurig aanpassen. Er zijn lijnen en vakken en met lint zetten we een en ander af. Tot nu toe gaat het goed. Dinsdag in Baarn ging alles top. Er is controle geweest, maar iedereen was tevreden."

Het is wel rustiger op de markten, zegt hij: "Op grotere markten mag alleen nog food staan en geen non-food. Het is heel jammer, maar deze marktkooplui vallen niet onder eerste levensbehoefte. Het is allemaal en voor iedereen een onzekere tijd. Denk dat er ook enorm veel ontslagen gaan vallen en helaas ook faillissementen."

De gemeente Eemnes en Laren laten weten dat het besluit om de Eemnessers markt open te houden in regioverband is genomen. "De markten gaan door omdat zij voor een belangrijk deel levensmiddelen verkopen. Het wordt anders ingericht zodat de landelijke richtlijnen gevolgd kunnen worden. Dat betekent onder andere één looprichting aanhouden, meer afstand tussen de kramen, bij voorkeur betalingen met pin en anderhalve meter afstand van elkaar houden. Wij vragen alle marktbezoekers om zich hieraan te houden."

Meer berichten