Het is stil op straat, zelfs in het immer drukke Laren.
Het is stil op straat, zelfs in het immer drukke Laren. (Foto: © Bob Awick )

Wethoudersbrief voor ondernemers; voorzitter Bijzonder Laren reageert

LAREN - Het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding ervan te beheersen, hebben grote gevolgen voor de lokale ondernemers. Ze maken een zware tijd door vanwege het wegvallen van inkomsten. De horeca zit op slot en de winkeliers hebben het zwaar. Een enkeling, zoals Cipela aan de Nieuweweg, heeft zelfs de deur gesloten. Andere ondernemers, zoals Cappuccino aan de St. Janstraat, heeft noodgedwongen de openingstijden aangepast.

De BEL-wethouders Peter Calis (Laren), Anne-Marie Kennis (Blaricum) en Theo Reijn (Eemnes) hebben allen economische zaken in hun portefeuille. Ze realiseren zich dat de gevolgen voor bedrijven en werknemers ongekend zijn. Ze hebben de huidige mogelijkheden voor ondernemers in een brief gezet. "We leven met u mee en zetten er als overheid samen met u de schouders onder om hier weer bovenop te komen", aldus de wethouders.

Reactie Bijzonder Laren

"De brief die op ons verzoek is opgesteld voorziet zeker in de behoefte van de winkeliers", meldt Leen van der Pols, voorzitter van dorpsfonds Bijzonder Laren. "Doorgaans weten de ondernemers goed hun eigen zaken te regelen, maar na de eerste signalen die wij ontvingen, zijn hiermee de mogelijkheden nog eens goed op een rijtje gezet en kunnen ze hiermee vooruit."

Informatierondje

Het bestuur van het dorpsfonds gaat wel een wel een extra informatierondje doen, waarbij geprobeerd wordt een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de consequenties. "We horen al wel dat in een enkel geval de huurprijs wordt aangepast en er uitstel van betaling is aangeboden. Hoe breed dit gaat, gaan we nog nader bekijken. Het is en blijft zoeken, maar we blijven scherp op wat er gebeurt."

Meer berichten