Kees Calis bij zijn minigraafmachine.
Kees Calis bij zijn minigraafmachine. Foto: PR

'Ik ben mijn bedrijf begonnen met een minigraafmachine en vrachtwagen'

Bedrijven

EEMNES Kees Calis is 25 jaar geleden begonnen met zijn bedrijf Kees Calis Machineverhuur bij een boerderij in zijn woonplaats Eemnes.

"De tijd gaat snel en op 1 april bestaat mijn bedrijf 25 jaar", vertelt Kees Calis."Ik werkte in loondienst bij verschillende bedrijven, maar op een gegeven moment wilde ik graag voor mezelf beginnen." Calis heeft toen een minigraafmachine en een vrachtwagen gekocht en is zo begonnen met zijn bedrijf.

Verder uitbreiden

"Met mijn graafmachine ben ik gaan werken bij bedrijven en particulieren om kleine of grote tuinen en opritten op te knappen en het graven van vijvers. Het ging zo goed met het bedrijf dat ik meer ruimte nodig had. Bij een kennis, die een boerderij heeft aan de Meentweg in Eemnes, kon ik een stuk grond huren zodat het mogelijk was om mijn bedrijf verder uit te breiden."

Aan de Meentweg werd het na vijftien jaar te klein. "Ik heb toen een bedrijfspand gekocht in Bunschoten en daar staan ongeveer 75 verschillenden machines en twee vrachtwagens." Bij Kees Calis Machineverhuur kunnen particulieren, ondernemers en bedrijven machines huren zoals een mini- en midigraafmachine, wackerstamper, vacuümapparaat, rolbezem, diverse shovels, transportbanden, wiellader en hoogwerker. Daarnaast ook sloophamers, sorteergrijpers, grondboren, rupsdumpers en trilplaten.

Tuin opknappen

"Ik werk samen met mijn vrouw Monique, die de administratie doet, machinisten Huib Suk en Henk Veerman en Jan Willem Vlug en Patrick Ewals die de chauffeurs zijn. Als je bijvoorbeeld nu je tuin wilt gaan opknappen, kunnen we een minigraafmachine bij je thuis afleveren en weer ophalen. Maar als je het zelf wilt ophalen, kan dat natuurlijk ook met een aanhangwagen", laat Calis weten. "We transporteren voor bedrijven ook grotere machines of kranen, die door onze chauffeurs naar de locatie worden gereden. En transport voor derden behoort ook tot de mogelijkheden."

Sterke kant

Calis' echtgenote vertelt dat haar man ook veel hand-en-spandiensten doet zoals onderhoud en reparaties en het transport van diverse machines. "Toewijding, vriendelijkheid, altijd opgewekt en overal een oplossing voor zoeken, is Kees zijn sterke kant. De passie voor zijn werk is prachtig om te zien en daar zijn ik en de mannen heel trots op."

"We wilden begin juni het jubileum vieren, maar door het coronavirus hebben we het feest verplaatst naar volgend jaar. Vrienden en klanten houden we natuurlijk op de hoogte, want het jubileumfeest komt er zeker."

Kees Calis Machineverhuur zit aan de Pascalweg 1 (Industrieterrein De Kronkels) in Bunschoten, 06-22195630. Meer informatie staat op www.keescalis.nl of mail naar info@keescalis.nl.

Uit de krant