Afbeelding
Foto: PR

Heel Blaricum vlagt als symbool voor sterkte, kracht en verbinding

Algemeen

BLARICUM - Wat begon als een idee van Mieke Bakker op sociale media werd al gauw aangemoedigd door Frans Ruijter. "In deze moeilijke tijd is het juist belangrijk dat we de saamhorigheid in ons mooie dorp vasthouden. Hoe kunnen we dit het beter laten zien dan met de Blaricumse vlag als symbool voor sterkte, kracht en verbinding. Dit mag dus niet gezien worden als een vlag om iets te vieren, maar puur om met elkaar te laten zien dat we er zijn voor elkaar. En als steun voor diegene die van dichtbij te maken hebben gekregen met dit afschuwelijk corona-virus", zeggen zij.

Na een aantal berichten over dat er geen vlaggen meer in omloop zouden zijn, heeft Ramona Beemsterboer-van Urk Dam contact opgenomen met een vlaggenfabrikant die binnen no-time de eerste bestelling kon leveren. Binnen een week werden er al meer dan vijftig vlaggen besteld. En de reservelijst liep op. Aimee Brendel en Ron van Keulen liepen, fietsten en reden half Blaricum door om de bestelde vlaggen rond te brengen. Inmiddels zijn er nog twee bestellingen gedaan en staat de teller op 160 vlaggen! "Bestellingen zelfs uit Duitsland en andere plekken in Nederland van 'oud'-Blaricummers die de verbinding op deze manier zo op prijs stellen", zegt Ramona Beemsterboer-van Urk Dam. De sociale media staan inmiddels vol met foto's die door blije inwoners zijn geplaatst.

Mocht er nog interesse zijn in een vlag dan kan er gemaild worden naar mgbakker23@casema.nl. "Als de voorraad het nog toe laat, stuurt Mieke een tikkie voor 18,50 euro."

Uit de krant