Afbeelding
Partnerbijdrage

Autodelen in het Gooi steeds populairder

Algemeen

Auto’s kosten geld. Naast onderhoud lopen maandelijkse autokosten vaak hoog op. In de meeste wijken van Nederland staan auto’s het grootste gedeelte van de dag langs de weg. Terwijl talloze mensen op dat moment vervoer nodig hebben. Voor autobezitters betekent één dag hun auto delen dat de maandkosten voor de helft bedekt zijn. Velen delen hun auto vanuit duurzaamheid, maar ook financieel een strategische keuze. 

Autokosten terugverdienen 
In Blaricum en omgeving worden per jaar tientallen huurverzoeken naar deelauto’s gedaan op deelplatform SnappCar. Ook in Huizen en Hilversum worden al veel auto’s gedeeld. Particulieren stellen hun auto ter beschikking voor een vaste dagprijs en geven een aantal vrije kilometers mee. Huurders kunnen een auto boeken en deze direct betalen. In de grote steden verdienen verhuurders van Keyless auto’s gemiddeld €350 per maand. Met deze technologie kunnen huurders een auto met de SnappCar app openen en de sleutel pakken zonder tussenkomst van de eigenaar. Voor mensen die een auto huren in Amsterdam zijn er meer dan honderd Keyless auto’s beschikbaar.

Breed aanbod 
In de grote steden worden alle soorten auto’s aangeboden. Kleine auto’s als de Fiat 500 en de Kia Picanto zijn met name in de Randstad populair, maar ook busjes worden in grote aantallen verhuurd. In kleinere gemeenten worden vaak exclusieve auto’s ter beschikking gesteld. Oldtimers, sportieve auto’s en de nieuwste Tesla worden voor hogere prijzen verhuurd aan huurders met speciale wensen. Een trouwerij of verlovingsfeestje zijn nou eenmaal nét wat leuker in een Aston Martin of een Tesla Model X. En voor een speciale dag zijn mensen nou eenmaal bereid om de portemonnee te trekken.

Veilig en verzekerd
Autodeelplatformen zijn meer dan een app en een website. Voor gebruikers is het een community, waar vraag en aanbod veilig samenkomen. Verhuurders en huurders hebben geverifieerde profielen en kunnen meer over elkaar te weten komen. Zo weet je altijd aan wie je auto meegeeft. Een gehuurde auto is te allen tijde verzekerd en wordt op tijd door de huurder weer teruggebracht. Na afloop van de boeking komt het geld automatisch op de verhuurders rekening en is de boeking afgerond.

Uit de krant