Afbeelding
Foto: Vranz VanMaaren

SF Blaricum BV koopt Tergooi-locatie Blaricum

Algemeen

BLARICUM - SF Blaricum BV, een ontwikkelcombinatie met DHG, is sinds 1 april de nieuwe eigenaar van de Tergooi-locatie Blaricum. Dat laat een woordvoerder van Tergooi weten. Sinds 1 april 2020 huurt Tergooi de locatie terug voor een periode van drie jaar.

De verkoop is de afronding van een zorgvuldig doorlopen tenderproces. Samen met de gemeente Blaricum is daarnaast een procedure doorlopen om te komen tot een nota van randvoorwaarden voor de herontwikkeling van de locatie.

Op de locatie Blaricum wordt de door de gemeente gewenste zorgbestemming - gezamenlijk door Tergooi en koper ingevuld - behouden. Daarnaast heeft de gemeenteraad van Blaricum aangegeven op de locatie zorgwoningen met de daarbij behorende ondersteunende diensten alsmede woningen te willen laten terugkomen. In de komende periode worden daartoe gesprekken met de gemeente Blaricum, Stichting Tergooi en SF Blaricum en DHG gevoerd.

Medisch centrum

Tergooi brengt zijn tweede te openen regionaal medisch centrum in principe in Blaricum op het terrein van het huidige ziekenhuis onder. De ingebruikname van dit centrum wordt verwacht in 2023, nadat het huidige ziekenhuis op locatie Blaricum geheel zijn intrek heeft genomen in het nieuw te bouwen ziekenhuis in Hilversum. Centraal in deze keuze staat het zo goed mogelijk kunnen voorzien in de zorgbehoefte in de regio 't Gooi en de Vechtstreek.
Voor nu is de keuze voor de locatie Blaricum de beste optie. Deze locatie heeft en houdt deels een zorgbestemming, is bijzonder goed bereikbaar voor de inwoners uit de gemeenten Blaricum, Laren, Gooise Meren en Huizen. Ook komt Tergooi hiermee tegemoet aan de voorwaarde van de gemeente Blaricum om zorginvulling te verschaffen in de herontwikkeling van het bestaande terrein in Blaricum.

Tergooi benadrukt dat het om een principebesluit gaat en dat het definitieve besluit en precieze invulling van het regionaal medisch centrum in nauw overleg met de nieuwe koper van het terrein zal plaatsvinden. Met het Regionaal Medisch Centrum wil Tergooi samen met andere zorgverleners gaan voorzien in een groeiende behoefte van patiënten in de regio om daar waar het kan, de zorg zo dicht mogelijk bij huis te hebben.

De nieuwbouw in Hilversum vordert gestaag en wordt nauwelijks gehinderd door de coronacrisis.

Uit de krant