Ook voor Harry van der Hoven was een tas vol verrassingen.
Ook voor Harry van der Hoven was een tas vol verrassingen. Foto: MJH

Met je hart-troosttasjes voor ouderen in Laren en Eemnes

Algemeen

BEL - Een bijzonder gebaar van de stichting Met je hart BEL, een mooi en sterk netwerk dat structureel waardevolle ontmoetingen organiseert voor kwetsbare, 'onzichtbare' thuiswonende ouderen uit Laren, Blaricum en Eemnes die gezien hun fysieke, mentale, sociale of finaniële situatie eenzame gevoelens ervaren. Coördinator Belinda Huiden-Lammers uit Eemnes deelde 'troosttasjes' uit aan 'haar' ouderen in Eemnes en Laren. "Uit Blaricum hebben zich nog geen ouderen bij Met je hart gemeld", vertelt Huiden-Lammers.

Het vrijwilligerswerk van de Eemnesserse, haar grootste hobby, ligt tijdens deze bizarre coronasituatie helemaal stil. Omdat de ouderen Huiden-Lammers na aan het hart liggen, hangt ze een tas met cadeautjes aan de deur. "Natuurlijk op minstens twee meter afstand en met handschoenen aan", benadrukt de vrijwilligster. "Vervolgens maken we een praatje. Daarnaast bellen we elkaar regelmatig, zij mij of ik hen. We kijken allemaal weer uit naar het weer samenkomen. In Laren gaan we na deze crisis van start met een stamtafel en dat wordt dan, samen met de burgemeester feestelijk gevierd. Ook gaan we proberen in Blaricum een stamtafel op te zetten."

Tekst gaat onder de foto verder.

Verbondenheid

In de 'goodiebags' zitten tekeningen gemaakt door de buurtkinderen. "Ik heb hen hiervoor gevraagd. Dat zorgt ook voor een mooie verbondenheid." Vervolgens is er een placemat van gemaakt. 'Zo kunnen we iedere keer tijdens het eten aan elkaar denken', staat er in een bijgevoegde brief. Verder worden de ouderen verblijd met een bosje bloemen van Rosas, een persoonlijke Met je hart-kaart en snoeperijtjes van Scheiwijk. "Daar heb ik een gedicht op geplakt", zegt Huiden-Lammers, die in de brief ook schrijft de ouderen 'enorm te missen. 'Maar weet dat er aan je gedacht wordt en iedereen van Met je hart weer uitkijkt naar onze lunchontmoetingen'.

De 'troosttasjes'.

Uit de krant