Afgelopen zomer stond hier Blaricum Beach nog.
Afgelopen zomer stond hier Blaricum Beach nog. (Foto: PR)

Naast 'corona', ligt ook VVG dwars

BLARICUM - Het is nog maar de vraag of Marita Steenbeek en Erik Joosen - uitbaters van Het Vitus - deze zomer weer met Blaricum Beach komen aan het Stichtse Strandje, én of Geesink Beheer in het najaar kan starten met de bouw van zijn strandpaviljoen. Want niet alleen ligt 'corona' dwars, ook de Vereniging Vrienden van het Gooi (VVG) werkt tegen.

Deze club heeft twee bezwaarprocedures en een beroepsprocedure lopen tegen de geplande en eerder door de gemeente Blaricum vergunde initiatieven. Deze (gerechtelijke) procedures zorgen voor de nodige vertraging. Dat staat te lezen in een collegebrief aan de gemeenteraad. Het ambtelijk apparaat heeft de handen vol aan deze procedures. "Er wordt zeer veel tijd, zorg en aandacht aan besteed."
De VVG ageert niet alleen tegen het tijdelijke strandpaviljoen van de Blaricumse ondernemers, maar tevens tegen de verbreding van het strandje en het volleybalveld. Daarnaast stapt de VVG naar de rechter nu de gemeente Blaricum ook nog eens een omgevingsvergunning voor de realisatie van een strandpaviljoen voor de duur van tien jaar aan Geesink Beheer heeft verleend.

De ondernemers van Het Vitus onderzoeken nog wel - afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de coronacrisis - of een afgeslankte vorm van de exploitatie, voorzien van de benodigde vergunningen, haalbaar is voor komend strandseizoen.

Meer berichten