De bibliotheek is gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar er kan toch volop gelezen worden.
De bibliotheek is gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar er kan toch volop gelezen worden. Foto: JR

Bibliotheek Gooi en meer Thuis voor 67-plussers

Cultureel corona

EEMNES - Leden van 67 jaar en ouder van de bibliotheek in Eemnes kunnen kunnen gebruik maken van Bibliotheek Gooi en meer Thuis.

Dit is een bezorgdienst waarbij een pakket van 5 papieren boeken met alle plezier persoonlijk samengesteld en tot aan de voordeur bij de mensen thuisgebracht wordt door de medewerkers van Bibliotheek Gooi en meer.

Genres
Lezers kunnen kiezen uit de volgende genres: Thrillers en Detectives, Romantisch, Literair, Streekroman, Sciencefiction en Grootletterboeken. De medewerkers van de bibliotheek zoeken dan binnen die genres 5 boeken uit.

De boeken zijn schoongemaakt en met behulp van plastic handschoenen in een tas verpakt. Het pakket wordt daarna binnen 4 werkdagen veilig tot aan de voordeur thuisbezorgd.

Bellen
Mensen die van deze dienst gebruik willen maken kunnen bellen met de Helpdesk van Bibliotheek Gooi en meer op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via 085-2085418. Het kan ook online door het Bibliotheek Gooi en meer Thuis-formulier in te vullen op www.bibliotheekgooienmeer.nl.

Naast deze extra dienst voor 67-plussers is er voor iedereen de Online Bibliotheek, voor oneindig veel leesplezier. Zo biedt de ThuisBieb-app, beschikbaar in de App Store en via Google Play, tot wel 100 e-boeken voor jong en oud. Gratis, dus ook voor niet leden.

LuisterBieb
Daarnaast zijn er in de LuisterBieb - ook gratis - heel veel extra fijne luisterboeken voor kinderen en hun ouders te vinden. Kijk daarvoor op de website van de bibliotheek.

Uit de krant