Het gestolen schilderij 'Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar'.
Het gestolen schilderij 'Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar'. (Foto: Groninger Museum)

41 nieuwe tips over gestolen werk Van Gogh

LAREN - De politie heeft naar aanleiding van de tv-uitzending  Opsporing Verzocht 41 nieuwe tips binnengekregen. "Dat zijn er best veel", zegt een politiewoordvoerder. "We hopen dat de gouden tip ertussen zit. Ze worden nu allemaal nagetrokken."

In totaal heeft de politie zeventig tips over de kunstroof ontvangen. Op 30 maart werd vanuit Singer Laren aan de Oude Drift het kunstwerk Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar van Vincent van Gogh gestolen. Het schilderij was sinds 14 januari jl. in bruikleen van het Groninger Museum.

Getuigen

De recherche zoekt nog altijd getuigen. In Opsporing Verzocht werd duidelijk dat er specifiek gezocht wordt naar een bestuurder van een witte bestelbus en een fietser in de buurt. In de uitzending werden ook beelden getoond van de diefstal. Daarop is te zien hoe een motorfiets vanuit de Hein Keverstraat naar de Oude Drift rijdt. Er zit slechts één persoon op. Enkele minuten later wordt met grof geweld de toegangsdeur van het museum geforceerd.

Moker

Omdat de deur naar het museum goed op slot zit, gebruikt de dief een meegebrachte moker om het kogelwerende glas te breken. Daarna rent de man snel weg, met het beroemde schilderij onder zijn arm. Het is de politie vooralsnog onduidelijk of de man hulp heeft gehad. Het zou kunnen zijn dat het schilderij buiten het museum aan iemand anders is afgegeven.

Meer berichten