Joke en Cor in hun jonge jaren in hun slijterij in Laren.
Joke en Cor in hun jonge jaren in hun slijterij in Laren.

Joke en Cor van Diemen 50 jaar getrouwd

Mensen

BLARICUM -  Joke van Velzen en Cor van Diemen zijn vandaag 50 jaar getrouwd. Door het coronavirus kan dat niet groots gevierd worden, maar de familie heeft toch wel iets geregeld.

"We hebben ervoor gezorgd dat mijn moeders zussen toch op afstand in de tuin met hun deze speciale dag kunnen vieren", vertelt dochter Pascale Cult - Van Diemen.

Feestje
"Ook hebben we 50 rozen besteld en ze krijgen een platenspeler en lp, dus kunnen ze samen liedjes spelen. Er is ook taart met een trouwfoto erop. We hebben toch geprobeerd om er een feestje van te maken."

Joke en Cor komen oorspronkelijk uit Bussum. Joke's familie van moeders kant heeft daar speeltuin Heidezicht. De ouders van Cor hadden een zuivelhandel waar Joke's familie producten kocht. De familie's kenden elkaar dan ook, voordat zij elkaar bij het uitgaan ontmoeten.

Slijterij
Cor werd later filiaalhouder van een slijterij en begon uiteindelijk met zijn vrouw Slijterij Wijnhandel Van Diemen aan het Zevenend in Laren. Daar woonden ze ook om de hoek.

Acht jaar geleden stopten ze en verhuisden naar Blaricum om van hun welverdiende rust te genieten. Joke ging kunstschilderen op en Cor speelt Walking Football bij SV Laren.

Geheim
Naast dochter Pascale heeft het echtpaar ook nog zoon Robin en is er kleindochter Frederique, die ook vreselijk trots is op haar opa en oma en de viering goed geheim wist te houden tot vandaag.

Uit de krant