Directeur-bestuurder Maarten van Gessel (midden) bij de start van de bouw van vier sociale huurwoningen in Laren.
Directeur-bestuurder Maarten van Gessel (midden) bij de start van de bouw van vier sociale huurwoningen in Laren. Foto: Yvonne Hoefman

Het Gooi en Omstreken voert op 1 juli huurverhoging door

Bedrijven

LAREN/BLARICUM - Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken voert op 1 juli 2020 de jaarlijkse huurverhoging door. "De gemiddelde huurverhoging wordt over ons gehele bezit 2,6%, wat gelijk is aan de inflatie 2019", aldus directeur-bestuurder Maarten van Gessel.

De stijging varieert  van 0 tot 5,1%. "Dit past binnen onze doelstellingen om de prijs van de woning af te stemmen op de kwaliteit. We leveren maatwerk voor huurders die in de financiële problemen komen."

Inkomsten nodig
"Als we de huurprijs niet zouden verhogen, dan heeft dat gevolgen voor de renovaties, onderhoud en het isoleren en verduurzamen van woningen. Ook zijn de inkomsten nodig voor de bouw van nieuwe sociale huurwoningen, die zo hard nodig zijn in onze regio. Daarom kiezen we voor maatwerk. We willen juist die huurders helpen die door sterke inkomensdaling in financiële problemen zijn gekomen."

Het Gooi en Omstreken verhuurt op dit moment 897 woongelegenheden in Blaricum en 896 in Laren. Meer informatie over het de huurverhoging staat op de website van Het Gooi en Omstreken.

Uit de krant