Foto: Politie

Racefietser rijdt Larense van sokken

LAREN - Een racefietser heeft vorige week op de heide tussen Gooiergracht en de Witte Bergen de Larense Julia Lommel van haar fiets gereden. Resultaat: gebroken hand, gekneusde ribben en haar hele lichaam bont en blauw.

De Larense fietste samen met haar zus over het redelijk smalle en glooiende pad vanaf de Golfclub Eemnes naar speeltuin Ons Genoegen toen hun een racefietser tegemoet kwam. Deze persoon reed zo ongelooflijk hard op het onoverzichtelijke pad dat hij de bocht niet kon houden en de dame van haar fiets torpedeerde. De man op de racefiets raakte daarbij ook gewond, maar wilde niet mee met de ambulance. De veroorzaker heeft nog wel het e-mailadres van de gedupeerde genoteerd, zodat hij contact kon opnemen, maar tot op heden is dat niet gebeurd.

"Gelukkig zijn de verwondingen niet superernstig (wel lastig) deze keer, maar het kan ook anderen overkomen, die er dan wellicht minder goed van afkomen", zegt haar echtgenoot Hans. "Het is bij veel mensen, die ik spreek en ik hoor het al geruime tijd, een doorn in het oog dat die nietsontziende rijwielpiraten maar doen wat zij willen en eigenlijk al het gebruik van de rijwielpaden opeisen. Het zal voor velen een feest zijn als aan dat soort gedrag een eind wordt gemaakt. Wellicht kunnen de gemeenten, politie en het Goois Natuurreservaat eens nadenken over snelheidsremmende maatregelen."

Meer berichten