Foto: PR

VVD vraagt college om uitbreiding terrassen

BLARICUM - De VVD wil van het college van B en W weten of horeca-ondernemers hun terrassen mogen uitbreiden, zodat zij per 1 juni een vliegende start kunnen maken.

Fractievoorzitter René Wiegel: "Uit gesprekken met de horeca - en in het bijzonder met Patrick Lommers - hebben wij begrepen dat de horeca geholpen is met enige tijdelijke uitbreiding van hun terrascapaciteit voor de komende maand juni. Daarvoor valt te denken aan enkele extra tafels voor maximaal twee personen op de bestaande stoepen. Uiteindelijk is iedere bezette tafel broodnodige omzet om het hoofd boven water te houden. Dit zijn onconventionele tijden die vragen om maatwerk en flexibiliteit van de overheid. De VVD is van mening dat deze tijdelijke ontheffing c.q. gedoging passend is om de horeca een kick-start te geven."

Wiegel vraagt het collegeleden twee dingen: zijn jullie bereid om tijdelijke ontheffing te verlenen c.q. te gedogen voor meer terrasruimte, en zijn jullie bereid om in overleg te treden met de horecabedrijven om tot maatwerk oplossingen te komen?

Meer berichten