De kerstbijeenkomst van de Eemnesser afdeling van De Zonnebloem is een van de activiteiten die door de opbrengst kan worden georganiseerd.
De kerstbijeenkomst van de Eemnesser afdeling van De Zonnebloem is een van de activiteiten die door de opbrengst kan worden georganiseerd. Foto: Bob Awick

Zonnebloemloterij van start

Mensen

EEMNES - De Zonnebloemloterij is deze week voor de 51ste keer van start gegaan. "Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem, afdeling Eemnes, fantastische activiteiten in en rond Eemnes voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij", laat de Eemnesser afdeling weten.

"Vrijwilligers van de Zonnebloem kunnen een persoonlijk digitale verkooppagina aanmaken of een afdelingspagina. De opbrengst gaat dan naar de eigen Zonnebloemafdeling. Daarna delen zij hun pagina via e-mail of sociale media met vrienden, familie en bekenden. Die kunnen dan heel eenvoudig loten kopen zonder contant geld. De koper betaalt via iDeal en krijgt de loten direct in zijn mailbox. Ideaal, zeker in deze periode."

Zonnebloem-envelop
Er zijn ongetwijfeld mensen die gewend zijn om papieren loten te kopen en dat graag blijven doen. Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Eemnes komen nog niet met loten langs de deur maar zij stoppen een speciale Zonnebloem-envelop in de brievenbus.

"Op de achterkant hiervan kan de koper invullen hoeveel loten hij wil kopen. Een vrijwilliger komt de envelop weer ophalen of de koper doet de envelop bij de vrijwilliger, wiens adresgegevens op de envelop staan, weer in de bus. De loten kosten twee euro per stuk."

Trekking
De trekking van de loterij vindt plaats op maandag 12 oktober. Op www.zonnebloem.nl/loterij is meer informatie te vinden over het prijzenpakket en kunnen loten geregistreerd worden om automatisch de trekkingsuitslag te krijgen.

Uit de krant