De kinderen vonden het insectenhotel bij de ingang van het park prachtig.
De kinderen vonden het insectenhotel bij de ingang van het park prachtig. Foto: Bob Awick

Wethouder opent park Zuidpolder met buurtkinderen

Natuur en Milieu

EEMNES - Wethouder Theo Reijn heeft gisterenmiddag het park aan de Ruizendaallaan in de Zuidpolder in Eemnes geopend. Hij werd bijgestaan door kinderen uit de woonwijk. Samen knipten ze het lint door rondom het net geïnstalleerde insectenhotel naast de ingang van het park. Dat vonden ze prachtig.

Het park bestaat uit een natuurspeelplaats, losloopgebied voor honden en een waterretentiegebied. De inrichting van het waterrijke park is in samenspraak met bewoners tot stand gekomen. Ook is nauw samengewerkt met een ecoloog.

Waterberging
De speelplaats is geschikt voor jonge én oudere kinderen. Honden kunnen vrij rondrennen in een afgescheiden gedeelte van het park. Het middengedeelte is bedoeld als waterberging en kan bij hevige regenval en hoge waterstanden onderlopen. Het duurzaam gefabriceerde insectenhotel bevordert de biodiversiteit in de omgeving.

Wethouder Theo Reijn: "Dit prachtige park trekt veel belangstelling. Zowel bewoners van Zuidpolder als andere Eemnessers komen hier al graag voor een wandeling, om te sporten en/of om met hun (klein)kinderen te genieten."

Kijkje nemen
"Vanaf vandaag staat deze speelplaats – net als alle andere speel- en sportplekken in Eemnes – op www.buitenspeelkaart.nl. In het park is veel ruimte voor groen en water. Kom vooral eens een kijkje nemen, bij voorkeur op de fiets. Er is genoeg te zien, te doen en te beleven."

Uit de krant