Werkstukken in de ateliers en/of online gemaakt door cursisten werden digitaal gedeeld.
Werkstukken in de ateliers en/of online gemaakt door cursisten werden digitaal gedeeld. Foto: Gooise Academie

Bijzondere afsluiting jaar Gooise Academie voor Beeldende Kunsten

Cultureel

LAREN - Het was een bijzondere afsluiting van het cursusjaar voor de Gooise Academie van Beeldende Kunsten in Laren. De cursussen die afgelopen najaar in de ateliers van start gingen, eindigden veelal online in de woonkamer van de cursisten. Ook is er geen Open Dag met het werk dat de cursisten hebben gemaakt.

"De Academie moest in maart haar ateliers sluiten in verband met het coronavirus, terwijl de cursussen nog in volle gang waren. Het bestuur en de docenten wisten snel te schakelen om de continuïteit van cursussen te waarborgen. Achter de schermen is er heel wat af vergaderd om het volledige programma online voort te zetten, maar er kan teruggekeken worden op een vruchtbare creatieve periode", laat de academie weten.

Grensverleggend
"De docenten van de Gooise Academie staan onder andere bekend om hun vakbekwaamheid, maar in de afgelopen periode zijn ze grensverleggend bezig geweest. Omschakelen naar online lesgeven was een uitdaging maar ook een kunst om daarin de cursisten te inspireren, te motiveren en te begeleiden."

"De mooiste kunstwerken kwamen per e-mail bij de Gooise Academie binnen. Normaal gesproken worden deze tijdens de Open Dag geëxposeerd, maar helaas schuift ook dit evenement door naar volgend jaar."

September
Na deze creatieve online periode en de zomervakantie gaat de Gooise Academie in september weer van start in de ateliers aan de Brink in Laren. "Met een veelzijdig creatief programma, zodat er naar hartelust geschilderd, getekend, geboetseerd of gebeeldhouwd kan worden."

"Daarnaast worden ook digitale workshops en online cursussen aangeboden, die door het jaar heen gegeven worden. Op de website van de Academie gooiseacademie.nl/cursussen is het volledige aanbod te vinden."

Protocol
Momenteel leggen bestuur en docenten de laatste hand aan het protocol 'Anderhalvemeter Academie' dat op de website gepubliceerd zal worden."De gezelligheid om met elkaar creatief te kunnen werken en de kwaliteit van de lessen staan hoog in het vaandel bij de Academie. Het protocol zal een bijdrage zijn om veilig te kunnen werken op de Gooise Academie." Kijk voor meer informatie op gooiseacademie.nl.

Uit de krant