Fietsers steken de provinciale weg N525 over, in plaats van de tunnel te gebruiken.
Fietsers steken de provinciale weg N525 over, in plaats van de tunnel te gebruiken. Foto: Gemeente Laren

Bestemmingsplan gelijkvloerse kruising Postweg/Westerheide ter inzage

Algemeen

LAREN - Het ontwerpbestemmingsplan om een gelijkvloerse kruising te bewerkstelligen op het kruispunt Oude Postweg/Westerheide op de provinciale weg N525 ligt tot en met 23 juli ter inzage op het BEL-kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. De aanpassing maakt de weg veiliger voor de overstekende scholieren, die naast vele anderen de tunnel niet gebruiken.

De provinciale weg N525 is een belangrijke verbindingsweg tussen Laren en Hilversum. In de buurt van het kruispunt met de Oude Postweg/Westerheide is in 2010 een fietstunnel aangelegd vanwege de vele overstekende fietsers en voetgangers. Deze wordt echter door veel mensen niet gebruikt.

Voorrangsplein
De provincie wil de fietsers en voetgangers, naast gebruik van de fietstunnel, centraal op één plek veilig laten oversteken op de weg. Om dat te bereiken wordt het voorrangsplein gerealiseerd en worden ten noorden en zuiden van het voorrangsplein oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers gemaakt. Hiervoor is een wijziging van het geldende bestemmingsplan nodig.

Door de aanleg van het voorrangsplein wordt het fietspad en de groenstrook wat verlegd. Hierdoor wordt een strook grond met de bestemming Groen gewijzigd in de bestemming Verkeer. Daarnaast wordt een gedeelte van de weg dat nu de bestemming Verkeer heeft gewijzigd in Natuur.

Bushaltes
Andere onderdelen van het ontwerp zijn onder andere het uitvoeren van snelheidsbeperkende maatregelen vóór de oversteekplaatsen en verplaatsen van de bushaltes ten zuiden van het voorrangsplein.

Uit de krant