Afbeelding
Foto: Leo Janssen

Singer-oeuvreprijs voor Pépé Grégoire

Algemeen

LAREN - In de tuin van Singer Laren is vanmiddag door bestuurslid Eefje Langeler Nuijten aan de Larense beeldhouwer Pépé Grégoire de tweejaarlijkse Singer-oeuvreprijs uitgereikt namens de Stichting Vriendenvan Singer Laren.

Tussendoor was er een optreden van de cellist Ernst Reijseger en hield museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm aan het eind van de door 75 mensen bijgewoonde feestelijke bijennkomst een interview met de prijswinnaar. Van hem staan tot en met november vijftig beelden tentoonsgesteld onder de titel Profiel Europa in de tuin van het museum.

De Singer Prijs is een beeldende kunstprijs van de Stichting Vrienden van Singer Laren. De prijs wordt elke twee jaar toegekend aan een levende Nederlandse beeldend kunstenaar, voor zijn of haar gehele oeuvre. De Singer Prijs bestaat uit een tentoonstelling en een aankoop van een kunstwerk voor Singer Laren. De Singer Prijs wil zo bijdragen aan de ontwikkeling van de hedendaagse Nederlandse beeldende kunst en aan de traditie van de verzamelaars van eigentijdse beeldende kunst William en Anna Singer, de grondleggers van de kunstcollectie van Singer Laren.

Uit de krant