Tijdens de sloopwerkzaamheden aan De Hilt.
Tijdens de sloopwerkzaamheden aan De Hilt. Foto: gemeente Eemnes

Tranen tijdens laatste fase sloopwerkzaamheden De Hilt

Algemeen

EEMNES - Op dit moment wordt voormalig sport- en ontmoetingscomplex De Hilt gesloopt. De laatste fase van de sloopwerkzaamheden is aangebroken. Vanwege de huidige coronaperiode is dit iets later dan gepland. Als alles volgens plan verloopt is het werk eind juni afgerond. 

Dat De Hilt aan de Hasselaarlaan nu écht plat gegooid wordt doet écht wat met de voormalige gebruikers. "Ja, het doet best wel pijn en menig collega heeft wel een traantje weggepinkt", zegt Robert-Jan Vos. Hij was jarenlang bedrijfsleider in sport- en ontmoetingscentrum De Hilt. Tegenwoordig is hij directeur van het Huis van Eemnes. "Veel huidige medewerkers van het Huis van Eemnes hebben vele jaren met heel veel plezier in De Hilt gewerkt. Gelukkig wordt het verlies ruimschoots gecompenseerd met onze prachtige nieuwe accommodatie. Daarnaast hebben we nog wat herinneringen uit De Hilt meegenomen, zoals de middenstip van de sporthal. Deze hebben we ingelijst in het Huis van Eemnes hangen. Zo blijft De Hilt toch een beetje voortbestaan in het Huis van Eemnes. Ook is één van onze zalen vernoemd naar De Hilt. Zo vergeten we De Hilt niet."

Laatste loodjes

Hoewel het einde van de sloop dus in zicht is, wegen de laatste loodjes wel het zwaarst, bericht de gemeente Eemnes. "Tijdens de laatste fase van de sloop proberen wij zo min mogelijk omgevingshinder te veroorzaken. Het is echter onvermijdelijk dat de nabije omgeving iets van de werkzaamheden merkt. Denk hierbij aan geluid, trillingen of stofvorming. De omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd."

Circulair

De Hilt is al even niet meer in gebruik. Alle functies zijn overgenomen door het Huis van Eemnes. De sloop van De Hilt gebeurt op circulaire wijze. Dit betekent dat alle vrijkomende materialen worden gescheiden en waar mogelijk opnieuw gebruikt.

Uit de krant