In plaats van twee plekken, zoals hier, wordt het laden van auto in de Bijvanck straks per 5 op laadpleinen mogelijk..
In plaats van twee plekken, zoals hier, wordt het laden van auto in de Bijvanck straks per 5 op laadpleinen mogelijk.. Foto: André Verheul

Laadpleinen in de Blaricumse Bijvank bij herstructurering

Natuur en Milieu

BLARICUM - Het college neemt het advies om bij de herconstructie van de Bijvanck laadpleinen aan te leggen met vijf laadpalen per locatie, verdeeld over de erven.

Hiermee wordt gehoor gegeven aan de zorg van inwoners over verrommeling van de wijk door (het gebrek aan) parkeerplaatsen en zoekverkeer binnen de woonerven.

Integrale aanpak
De Bijvanck wordt de komende jaren opgeknapt. De gemeente kiest in deze wijk voor een integrale aanpak: vernieuwing riolering, aanpak wateroverlast, reconstructie van wegen, renovatie van het groen en van de speelplaatsen.

De reconstructie is een goed moment om de mogelijkheden voor de toekomstige warmtevoorziening en de laadinfrastructuur in de wijk te onderzoeken. Bureau Over Morgen heeft de mogelijkheden verkend. 

Warmteoplossing
Uit de eerste resultaten blijkt dat er nog geen eenduidige oplossing is voor de warmtetransitie. Om een weloverwogen besluit te nemen voor de warmteoplossing in de Bijvanck is aanvullend onderzoek nodig.

De eerste stap is gezet door een quick scan te maken van de warmteopties. Over Morgen adviseert om een projectgroep op te richten voor een verdere verkenning.

Bewoners
Ook bewoners worden betrokken in het onderzoek naar een geschikte warmteoplossing. Dit is in lijn met de activiteiten die onderdeel zijn van de Transitievisie warmte. Het gehele rapport is te vinden op: www.blaricum.nl/bijvanck.

Uit de krant