Burgemeester Joan de Zwart-Bloch met de ansichtkaart met vragen die alle inwoners krijgen.
Burgemeester Joan de Zwart-Bloch met de ansichtkaart met vragen die alle inwoners krijgen. (Foto: Gemeente Blaricum)

Meedenken over de toekomst: ‘Groeten uit Blaricum 2030!’

BLARICUM - De gemeente Blaricum vraagt aan haar inwoners om mee te denken over een nieuwe strategische visie. Deze week ontvangen alle huishoudens in Blaricum een ansichtkaart met vragen over hoe zij denken dat Blaricum er in 2030 uit zou moeten zien. De uitkomsten helpen de gemeente om keuzes te maken voor de komende tien jaar.

De huidige strategische visie die een blik in het toekomstige Blaricum werpt, dateert uit 2010. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch: “We willen toetsen bij onze inwoners of deze nog herkenbaar is. De nieuwe visie gaat over de vraag: wat is belangrijk en nodig om in 2030 fijn te kunnen wonen en leven in Blaricum?"

Veel gebeurd
"In de afgelopen tien jaar is er veel gebeurd. Blaricum is hard gegroeid met onder andere de Blaricummermeent. Ook in het Oude Dorp en in de Bijvanck zijn veel nieuwe mensen komen wonen. Daarnaast zijn er nieuwe opgaven zoals verduurzamen en de energietransitie. Het is dus belangrijk om de visie nu te actualiseren.”

De gemeente nodigt iedereen van harte uit om de antwoorden op de kaart in te vullen en terug te sturen. Het beantwoorden van de vragen kan ook online. Het invullen van de antwoorden kan tot woensdag 8 juli 2020.  Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de gemeente weet wat de inwoners belang­rijk vinden.

Meer berichten