Emma Jolie heeft met haar pony Goofy en moeder Anoeska en vader Patrick 10 kilometer gereden voor KIKA.
Emma Jolie heeft met haar pony Goofy en moeder Anoeska en vader Patrick 10 kilometer gereden voor KIKA. Foto: © Bob Awick

Met haar pony reed Emma Jolie voor KIKA

Mensen

LAREN Emma Jolie van Brummelen (5) heeft zaterdag, met haar shetlandpony Goofy, 10 kilometer gereden om geld op te halen voor KIKA omdat haar moeder vorig jaar huidkanker had.

De tocht duurde drie uur en ging van Eemnes naar Lage Vuursche. "Emma Jolie was helemaal verrast doordat er veel mensen bij de start en finish stonden om haar toe te juichen", vertelt moeder Anoeska Majoor (33), die met haar man Patrick meefietsen. "Ze vond het best spannend, maar ook superleuk omdat we normaal door de polder rijden bij onze woonplaats Den Dolder en nu langs kasteel Groeneveld en door de bossen van Lage Vuursche."
Bij de finish stond Mrs. Italy met haar pizzabus en de ambassadeur van KIKA om de cheque van 1.815 euro in ontvangst te nemen. "Dit was heel bijzonder voor ons. Niet alleen door de ponyrit, maar ook omdat ze dit project zelf bedacht heeft. Door mijn ziekte moest ze denken aan kinderen die ook kanker hebben en ze vond dat die een mooie toekomst verdienen. Ook heeft ze het grotendeels zelf uitgewerkt. Echt knap van zo'n kleine meid en we zijn dan ook heel trots op haar. Voor ons is de cirkel nu rond en kunnen afscheid nemen van een heftige periode."
Emma Jolie heeft nu 1.860 euro opgehaald, maar de sponsoractie loopt tot 1 augustus. Iedereen kan nog een donatie doen via haar sponsorpagina www.actievoorkika.nl/emma-jolie-10-km-te-paard-voor-kika.

Uit de krant