Overal dreven mensen op bootjes, sups en in zwembanden in de Meenstroom.
Overal dreven mensen op bootjes, sups en in zwembanden in de Meenstroom. Foto's: Bob Awick
Foto’s

Honderden deelnemers Bootjesparade 3.0 in Blaricummermeent

Buurt / wijk

BLARICUM - De Bootjesparade 3.0 werd vanmiddag gehouden op de Meentstroom in de Blaricummermeent. Alles wat dreef kon meedoen.

“Rubberbootjes, sups, zwembaden met flamingo’s, alles mag”, legt Nelliëtte uit. “Het is de derde keer dat we deze bootjesparade organiseren, dus vandaar 3.0.”

200 deelnemers
Het eerste jaar waren er tien deelnemers, voornamelijk rubberbootjes. Het tweede jaar kwamen daar de zwembanden en sups bij. “We denken dat er dit jaar zo’n 200 deelnemers zijn.”

“Dit jaar hebben we opgeroepen om vooral op te letten dat deelnemers 1,5 meter afstand houden en hebben we gevraagd aan eigenaren van grote boten met buitenboordmotoren om op te letten.”

Verkoeling
Het weer zat dit jaar mee en veel deelnemers zochten hun verkoeling op het water. Met hun vaarmiddelen konden ze de kanosluis bij Bruis passeren en rondom het eiland varen.

“Het is inmiddels een mega-evenement geworden. Heel informeel en heel gezellig. Precies wat we voor ogen hadden toen we twee jaar geleden er mee begonnen. Het is alleen een beetje uit de hand gelopen.”

Uit de krant