Afbeelding

Liefdesverdriet verwerken

Advertorial

Heeft jouw partner jullie relatie net beëindigd? Dan kan dit behoorlijk hard binnenkomen. Dit is zeker het geval wanneer je hier geen rekening mee had gehouden. Het is dan ook niet gek dat er sprake is van liefdesverdriet. Er zijn mensen die hier behoorlijk lang last van hebben. Ben jij ook zo’n iemand? Dan weet je waarschijnlijk niet hoe je liefdesverdriet moet verwerken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk een aantal handige tips om liefdesverdriet te verwerken.

Geef het een plek
Het is hartstikke logisch dat er sprake is van liefdesverdriet wanneer een relatie op de klippen is gelopen. Je was waarschijnlijk hartstikke gek op de persoon en je hebt lief en leed met hem/haar gedeeld. Dit is niet iets waar jij je zomaar overheen zet. Toch is het goed om het een plek te geven. Weet je zeker dat het niet meer goed komt tussen jullie? Probeer dit dan zo snel mogelijk te doen. In dat geval voorkom je dat je toch weer naar jouw ex gaat verlangen. Vind je het lastig om liefdesverdriet in je eentje te verwerken. Zoek dan steun bij jouw vrienden. Zij helpen jou ongetwijfeld snel door deze moeilijke periode heen.

Blijf er niet in hangen
Er zijn genoeg mensen die lange tijd blijven hangen in liefdesverdriet. Het logisch dat je hier enige tijd last van hebt, maar je moet er niet (te) lang in blijven hangen. Hierdoor voel jij je ongetwijfeld moe en lusteloos. Je zou het liefst de hele dag in bed liggen, maar dat kan helaas niet. Bovendien moet je dit niet willen. Het is een stuk beter om jouw leven zo snel mogelijk weer op te pakken. Ga bijvoorbeeld leuke dingen doen met vrienden. Hierdoor denk je even niet aan het liefdesverdriet en dat is alleen maar goed. Heb jij je over het verdriet heen gezet? Begin dan niet direct weer met daten, maar zorg eerst dat jij jezelf herpakt. Je wilt namelijk voorkomen dat je binnen de kortste keren weer gedumpt wordt. Begin daarom pas me daten als je het idee hebt dat je hier zelf klaar voor bent.

Uit de krant