Een van de werken van Lieke Spoelder.
Een van de werken van Lieke Spoelder.

Expositie van Lieke Spoelder in het Brinkhuis

Algemeen

LAREN - Werk van Lieke Spoelder is tot 21 september te zien in het Brinkhuis. “Exposeren vind ik leuk. Het geeft mij veel positieve energie. Zeker, nu ik dit jaar ook in het Brinkhuis mag exposeren”, laat de kunstenaar weten.

“Van kinds af aan ben ik bezig met tekenen en schilderen en heb in de loop der jaren van veel beeldend kunstenaars les gehad. Ik kijk graag naar mensen, vooral naar gezichten en de emoties die ik daarin waarneem. Daarom ben ik ook mensen en portretten gaan schilderen.”

Expressief
“In mijn schilderijen probeer ik datgene weer te geven, wat de persoon bijzonder maakt. Mijn werk is expressief met een eigen stijl. Ik kies voor gezichten, die me op een of andere manier boeien.”

“Het liefst werk ik met acrylverf op grote doeken. Graag gebruik ik heldere, vrolijke kleuren. Ook in gezichten gebruik ik kleuren als blauw, groen, oranje en roze. Ik maak vaak gebruik van grote kwasten en laat de penseelstreek duidelijk zien.”

Positieve reacties
“Ik heb altijd voor mijzelf geschilderd, omdat ik het fijn vind om iets te creëren. De laatste jaren krijg ik veel positieve reacties op mijn werk, wat mij heeft doen besluiten om af en toe mee te doen aan de atelierroute en nu dus deze expositie in het Brinkhuis.”

Lieke aan het werk.

Uit de krant