Voorzitter Raymonde Amorison, hoofdbeheerder Paul Molenkamp en beheerder Tamara Nobel in de keuken van De Blaercom.
Voorzitter Raymonde Amorison, hoofdbeheerder Paul Molenkamp en beheerder Tamara Nobel in de keuken van De Blaercom. Foto: De Blaercom

Samen koken in De Blaercom dankzij Oranje Fonds

Buurt / wijk

BLARICUM - Dorpshuis De Blaercom in Blaricum heeft 15.712 euro van het Oranje Fonds gekregen. Hierdoor kunnen in het dorpshuis kookworkshops en kookcursussen worden gegeven.

Begin dit jaar is het vernieuwde Dorpshuis De Blaercom in Blaricum in gebruik genomen. Onderdeel van de verbouwing is een nieuwe professionele keuken op de begane grond.

Verbinding
Voor elkaar en met elkaar maaltijden bereiden en te nuttigen was hiervan het doel. “Samen koken en samen eten is bij uitstek het sociale middel om met elkaar in verbinding te komen en te blijven.”

In het budget van de verbouwing was alleen de fysieke keuken voorzien maar niet de keukeninventaris. Dorpshuis De Blaercom heeft daarom hulp gevraagd aan het Oranje Fonds en deze maand heeft het Oranje Fonds de bijdrage van 15.712 euro ter beschikking gesteld. “Vanaf nu, mits de coronaprotocollen kunnen worden nageleefd, kunnen de kookactiviteiten van start gaan.”

Uit de krant