<p>Een verstopt riool kan problemen veroorzaken.</p>

Een verstopt riool kan problemen veroorzaken.

(Foto: Hans Peijs)

BEL-gemeenten waarschuwen voor extreem dure rioolontstoppingsbedrijven

BEL - De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren melden op hun websites dat zij met enige regelmaat meldingen van inwoners ontvangen die de dupe zijn geworden van extreem dure rioolontstoppingsbedrijven.

“Ons advies is om goed te kijken of het daadwerkelijk om een professioneel/geregistreerd bedrijf gaat. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het verstandig om vooraf een prijsopgave te vragen. Kijk voor meer tips om een betrouwbare loodgieter te vinden op de website van de Consumentenbond“, geven zij als tip.

Oorzaak verstopping 
Om de oorzaak van de ontstopping op te sporen, is het nodig om het ontstoppingsstuk op te graven. Deze zit in de tuin, meestal een halve meter vanaf de erfgrens. “Lukt dit niet dan kan de loodgieter u helpen”, aldus de gemeenten.

Als het ontstoppingsstuk vol zit dan leidt het probleem naar het hoofdriool en moet de gemeente actie ondernemen. Is het leeg, dan zit de verstopping richting de woning en moet de eigenaar actie ondernemen. De loodgieter of de gemeente kan de leiding doorspuiten en daarmee ontstoppen. 

Twijfelen
Inwoners die twijfelen over de oorzaak van een verstopping of meer informatie hebben, worden verwezen naar de BEL Combinatie die te bereiken is via e-mail op info@belcombinatie.nl of telefonisch via 14 035.

Meer berichten