<p>De Hervormde kerk in Eemnes is blauw uitgelicht vanwege het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.</p>

De Hervormde kerk in Eemnes is blauw uitgelicht vanwege het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.

(Foto: Bob Awick)

Hervormde kerk blauw verlicht voor verjaardag Verenigde Naties

EEMNES - De Verenigde Naties (VN) bestaan dit jaar 75 jaar en om dit feestelijke moment te vieren kleurt de Hervormde Kerk aan de Kerklaan blauw: de kleur van de VN.

De kerk in Eemnes is niet het enige ‘blauwe’ gebouw in Nederland. Meerdere gebouwen doen mee, zoals Slot Loevestein in Zaltbommel, het Vredespaleis in Den Haag, Eye Amsterdam en Love Fontein in Leeuwarden.

Vrede en veiligheid
De VN is opgericht op 24 oktober 1945 door 51 landen en is inmiddels uitgegroeid tot 193 landen. Internationale solidariteit en een gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid zijn belangrijke oprichtingsidealen van de VN. Hiernaast vraagt de VN aandacht voor duurzame doelen.

Vanwege het jubileum is er sinds zaterdag een tentoonstelling in Den Haag, waar 75 hulpverleners, ooggetuigen, militairen en activisten vertellen over de impact van de Verenigde Naties op hun persoonlijke leven.

Geschiedenis
In samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei zendt de NOS vrijdagavond een speciaal programma uit over de geschiedenis en de waarde van de jarige VN. De uitzending vanuit het Vredepaleis in Den Haag is vrijdag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer berichten