<p>Wethouder Reijn overhandigde de sleutel aan Matthijs en Sayenne.</p>

Wethouder Reijn overhandigde de sleutel aan Matthijs en Sayenne.

(Foto: Margot Brakel)

Sleutel voor eerste bewoners van het nieuwste woongebied in Zuidpolder

EEMNES - Wethouder Theo Reijn overhandigde gisteren in aanwezigheid van burgemeester Roland van Benthem symbolisch de sleutel aan de eerste bewoners van het nieuwste woongebied in Zuidpolder.

Wethouder Reijn verraste de eerste bewoners Matthijs en Sayenne bij hun sociale koopwoning aan het centrale plantsoen in Ruijtersweide II. “Wij vinden het erg leuk, maar vooral spannend om de sleutel te krijgen”, vertellen Matthijs en Sayenne. “Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver. We hebben een eigen huis!” 

Eerste eigen woning

Wethouder Reijn: “Allereerst feliciteer ik Matthijs en Sayenne van harte met de aankoop van hun eerste eigen woning. Dat is een heel speciaal moment. We bieden deze woningen aan voor jongeren, starters of mensen in een sociale huurwoning en hebben daarom bewust de prijs van de woning zo laag mogelijk gehouden; 218.500 euro. v.o.n. Een modern en duurzaam huis voor een betaalbare prijs. Dat betekent wel dat de eerste bewoners er ook minimaal vijf jaar in moeten blijven wonen. Ik wens dit jonge stel en alle anderen die binnenkort hun sleutel in ontvangst nemen veel woongeluk toe.”´

Sociale koopwoningen

Ruijtersweide II ligt in het oostelijk deel van Zuidpolder, tegen de Wakkerendijk. Het woongebied bestaat uit 39 woningen van verschillend formaat die door Van Wijnen B.V. en Heijmans Huizen B.V. zijn gebouwd. ‘Wij dragen met de woningen in Ruijtersweide II graag bij aan de vraag naar sociale koopwoningen”, laat Van Wijnen weten. “Extra voordeel voor de bewoners zijn de lagere maandlasten, omdat de gasloze woningen worden verwarmd met bodemwarmte en voorzien zijn van zonnepanelen en hoogwaardige isolatie.”

Samenwerking

Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes en woningontwikkelaars Van Wijnen, Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

Meer berichten