De Gouden K is een eerbetoon aan mensen die zich inzetten voor beeldende kunst of kunstenaars.
De Gouden K is een eerbetoon aan mensen die zich inzetten voor beeldende kunst of kunstenaars.

Monique Kropman is voorgedragen voor een Gouden K

Algemeen

EEMNES - Dit jaar hebben wederom meer dan veertig gemeenten inwoners voorgedragen voor een Gouden K. Gouden K’s worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. 

Jaarlijks worden tien Gouden K’s toegekend en hebben een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten tien personen geselecteerd. Eén van die personen is kunstenaar Monique Kropman uit Eemnes.

Als je in aanmerking wilt komen voor een Gouden K moet je als inwoner individueel of namens een organisatie op opvallend positieve wijze hebben ingezet voor het onder de aandacht brengen van beeldende kunst, voor vergroting van het bereik en de waardering voor beeldende kunst. Ook is er voor steun aan activiteiten van beeldend kunstenaars of het behoud van, de plaatsing van of restauratie van een of meer kunstwerken.

In voorgaande jaren werden de erespelden uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek in november. De coronarestricties maken het dit jaar helaas onmogelijk. De desbetreffende portefeuillehouders zullen hun winnaars nu in die week elk afzonderlijk op gepaste wijze de erespeld in de vorm van een Gouden K overhandigen en in het zonnetje zetten. 

Uit de krant