Afbeelding
Foto: Leontine Heisen

De jaarlijkse collecteweek van Nationaal MS Fonds ziet er dit jaar anders uit

Algemeen

BEL De jaarlijkse collecteweek van het Nationaal MS Fonds is van maandag 16 tot en met zaterdag 21 november om de strijd aan te gaan tegen multiple sclerose (MS).

Door het coronavirus ziet de MS collecte ziet er dit jaar anders uit”, aldus Leontine Heisen van het MS fonds. “Collecteren mag van de overheid, maar het is niet vanzelfsprekend dat onze collectanten allemaal langs de deur gaan. Daarom biedt het Nationaal MS Fonds andere manieren van collecteren aan. Collectanten kunnen een donatieflyer met een QR-code door brievenbussen in hun omgeving doen. Ook is het mogelijk om online te collecteren met een digitale collectebus en met mobiel collecteren. Ook bieden wij online challenges aan op Instagram en Facebook. Meer informatie hierover staat op onze website: www.nationaalmsfonds.nl.”

Cognitieve klachten

Janneke Knol (25) heeft MS waardoor onder andere haar benen soms uitvallen. Daarom loopt zij regelmatig met een rollator over straat. Janneke kreeg zes jaar geleden te horen dat zij MS heeft. Naast de uitval van haar benen kreeg zij ook cognitieve klachten die er voor zorgden dat ze moest stoppen met haar opleiding. “Het leren van de theorie lukte mij niet meer. Dat zorgde voor veel stress en daar kon ik moeilijk mee omgaan.’” Ook in haar sociale leven heeft Janneke last van haar cognitieve klachten. “Soms bespreek ik hele mooie en belangrijke onderwerpen met mijn vrienden. De volgende dag weet ik niet meer wat we besproken hebben. Dat maakt het lastig, want ik wil wel een goede vriendin zijn.” In plaats van deur-tot-deur collecteert Janneke dit jaar met haar digitale collectebus

MS staat niet stil, dus wij ook niet

Leontine: “De opbrengst van de collecte is enorm belangrijk voor het Nationaal MS Fonds. Met de opbrengst van de collecte wordt onder andere onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS gefinancierd. Dit onderzoek mag niet stil komen te liggen, MS staat immers ook niet stil. Helpt u mee? Steun ons met een donatie via rekeningnummer: NL 23 RABO 0336 2728 30.”

Uit de krant