Wethouder Wilma de Boer - Leijsma met beschermingsmiddelen om asbest te kunnen verwijderen.
Wethouder Wilma de Boer - Leijsma met beschermingsmiddelen om asbest te kunnen verwijderen. Foto: Gemeente Eemnes

Gemeente Eemnes helpt bij aanpak van asbestdaken woningeigenaren

Natuur en Milieu

EEMNES - Gemeente Eemnes gaat woningbezitters met een asbestdak helpen om deze daken te verwijderen. Asbest is schadelijk voor de gezondheid en de gemeente wil asbest uit de omgeving hebben.

Huiseigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het asbestvrij maken van de daken. Voor velen is dat een lastige klus en daarom biedt de gemeente hulp. In een plan van aanpak geeft de gemeente aan hoe zij ondersteuning biedt.

Materialen
Dat gebeurt door het aanbieden van materialen, zoals containers en beschermsetjes. Maar er wordt ook een informatieteam ingezet om bewoners op weg te helpen, bijvoorbeeld naar gecertifieerde asbestsaneringsbedrijven.

Wethouder de Boer-Leijsma: “We willen dat onze inwoners in een gezonde leefomgeving wonen. Daarom stimuleren we onze inwoners om hun asbestdak te verwijderen en bieden we hierbij ondersteuning.”

Informatieteam
Eind dit jaar wordt gestart met de voorbereidingen en in 2021 gaat het informatieteam aan de slag.  Wethouder De Boer-Leijsma: “Voor wie nu al aan de slag wilt, dat kan. Asbest tot 35 m² kan gratis onder voorwaarden bij het recyclingstation in Baarn worden aangeleverd. Wel in speciale asbestzakken. Die zijn bij de gemeentewerf te verkrijgen. Net als beschermingsmiddelen zoals handschoenen en overalls.”

Uit de krant