Bianca Zoeteman, directeur schoonmaakbedrijf Zoeteman, en Robert-Jan Vos creëren nieuwe kansen voor mensen met een afstand tot de maatschappij.
Bianca Zoeteman, directeur schoonmaakbedrijf Zoeteman, en Robert-Jan Vos creëren nieuwe kansen voor mensen met een afstand tot de maatschappij.

Huis van Eemnes en Schoonmaakbedrijf Zoeteman starten kweekvijver voor schoonmaakpersoneel

Buurt / wijk

EEMNES - Nieuwe kansen creëren voor mensen met een moeilijk te overbruggen afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is een van de pijlers van het Huis van Eemnes.

Hiervoor heeft de organisatie de handen ineengeslagen voor een pilot met Schoonmaakbedrijf Zoeteman. In een veilige omgeving laat het schoonmaakbedrijf werkzoekenden gedurende twee maanden kennismaken met de schoonmaakbranche. Is er wederzijdse interesse, dan stroomt de kandidaat in bij het schoonmaakbedrijf en is er ruimte voor nieuwe kandidaten in de kweekvijver.

Samenwerking

De werving en selectie van de kandidaten voor deze pilot gaat via at.groep in samenwerking met de gemeente. Schoonmaakbedrijf Zoeteman werkt de kandidaten in en de at.groep coacht hen waar nodig. De pilot duurt tot eind december.

“Schoonmaakbedrijf Zoeteman en Huis van Eemnes werken al jaren naar tevredenheid samen”, vertelt Robert-Jan Vos, locatiemanager Huis van Eemnes. “Deze stap versterkt onze samenwerking, maar wat nog belangrijker is: samen bieden wij kansen aan mensen voor wie het lastig is een plekje te vinden op de arbeidsmarkt.”

LeerWerkHuis

De pilot past bij het Huis van Eemnes als LeerWerkHuis. Het Huis van Eemnes is een sociale maatschappelijke onderneming die investeert in mensen voor wie de reguliere arbeidsmarkt (nog) een stapje te ver is. In het LeerWerkhuis nemen de medewerkers weer deel aan de maatschappij en ontwikkelen ze vaardigheden die relevant zijn voor de doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt. Het Huis van Eemnes is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen met bedrijven om werkervaringsplekken vorm te geven.

Uit de krant