Rechts de locatie waar het om gaat: Torenlaan 1.
Rechts de locatie waar het om gaat: Torenlaan 1.
Advertorial

(Woon)wensenonderzoek begonnen aan de Torenlaan in Laren

Bedrijven

LAREN - De plek van de voormalige Brink & Thuys Glas- en Verfhandel aan de Torenlaan 1 is al enige tijd door de gemeente aangemerkt als locatie voor nieuwe initiatieven.

Toch is daar tot op heden nog geen zichtbare invulling aangegeven. Wat gaat er op met die plek gebeuren? De gemeente Laren heeft in de woonvisie van 2018 al voorgesorteerd op een kwaliteitsimpuls aan de Torenlaan en ziet daar kansen voor een combinatie van woon-, werk- en winkelfuncties.

Een exacte uitwerking wordt nog niet gegeven, waardoor er een mogelijkheid ontstaat om de huidige - en toekomstige - inwoners van Laren een stem te geven in een mogelijk ontwikkelplan.

Meer wonen
Het ligt voor de hand dat er gezien de huidige woningnood gestuurd wordt op meer wonen aan de Torenlaan, maar hoe er gewoond kan worden en in samenhang met welke functies dat kan, laat de gemeente vooralsnog open.

Woonwensen
Mede daarom is er door de huidige eigenaar van de locatie een onderzoek gestart om inwoners en geïnteresseerden aan het woord te laten en hun mening te geven. Hiervoor is een speciale projectwebsite in het leven geroepen: www.woonwensen-laren.nl.

Basis nieuw plan
Het onderzoek zal gebruikt worden als basis voor een nieuw plan, wat betekent dat een eventuele ontwikkeling een reflectie kan zijn van wat de inwoners van Laren willen.

Prominente plek
De verouderde, maar prominente, plek aan de Brink kan een vernieuwing gebruiken, dat is duidelijk. Hoe, wat en wanneer dat gebeurt is nu aan de gemeente Laren en haar inwoners.

Onderzoek zal gebruikt worden als basis voor een nieuw plan.

Uit de krant