Floor is de eerste vrouwelijke bezitter van deze beker.
Floor is de eerste vrouwelijke bezitter van deze beker.

Floor Karnebeek wint de Bep Vos Wisselbeker met de lekkerste honing van Laren

Algemeen

LAREN Dat de jaarlijkse honingkeuring ook mogelijk is in tijden van corona heeft de Larense imkervereniging afgelopen zondag laten zien. Het evenement met minstens vijftig ‘keurmeesters’, die via een beeldscherm verbonden waren, kozen met elkaar de mooiste en lekkerste honing van dit jaar.

Niet de blokhut van Ons Genoegen was dit jaar het strijdtoneel van een heel spannende wedstrijd, maar de ongeveer twintig keukentafels waar de imkers en honingliefhebbers met elkaar verbonden waren om alle honingmonsters te proeven en te beoordelen. Aan de centrale keukentafel zaten de keurmeesters Johan Calis en Bart Vos in het gezelschap van burgemeester Nanning Mol om de leuke, bijzondere en gezellige wedstrijd in goede banen te leiden.

Uitstekende kwaliteit
De honing was ook dit jaar van een uitstekende kwaliteit. De imker met de mooiste heidehoning was dit jaar Johan Duurland en de fraaiste crèmehoning was gemaakt door Martin Zwanikken. De meeste honing werd aangeleverd door de imkerende zwagers Fred Horst en Fred Reijmerink, die ook de mooiste gekristalliseerde honing ingeleverd hadden.

Lekkerste honing
De lekkerste honing was van Menno Noordervliet uit Hilversum die in gezelschap van zijn kleindochter Jasmijn duidelijk verrast en blij was. Jasmijn: ”Ik had niet eens op de honing van opa gestemd!”

Meeste stemmen
En de felbegeerde Bep Vos Wisselbeker ging naar Floor Karnebeek. In het gezelschap van een aantal andere imkers, die ook om de hoofdprijs streden, bleek zij uiteindelijk de meeste stemmen gekregen te hebben met betrekking tot smaak én kwaliteit. Floor kreeg de mededeling van de burgemeester dat zij de zeer terechte winnares was. Daarmee neemt zij de prijs over van Wim van Dorst, winnaar van vorig jaar. In de lange traditie van deze keuring, sinds 1977, is Floor de eerste vrouwelijke bezitter van deze beker.

Bijzondere middag
Om 17.00 uur gingen de schermen uit en werd er aan de verschillende keukentafels nog nagepraat over deze bijzondere zondagmiddag. Een mooi alternatief voor de gebruikelijke keuring, maar hopelijk kan iedereen elkaar volgend jaar weer in echt ontmoeten.

Uit de krant